Buitenschoolse opvang

Uitdagende en wisselende activiteiten

De buitenschoolse opvang (BSO) is er voor kinderen van 4 tot 13 jaar. En staat voor vrije tijd en plezier. Samen met uw kind geven we buiten schooltijd invulling aan leuke maar ook leerzame, vrije tijd. Onze activiteiten en het speelgoed zijn afgestemd op de leeftijd en wensen van de kinderen. Sport, spel, muziek, koken, lezen, techniek of creatieve activiteiten wisselen elkaar af. En als uw kind even niets wil doen, is dat natuurlijk ook goed! In de vakanties hebben wij een supergaaf vakantieprogramma. Vakantie op de buitenschoolse opvang is een beleving, let maar op!

Heerlijke tijd op de buitenschoolse opvang na school

Hoewel er verschillen zijn tussen de locaties, is een dag op de buitenschoolse opvang gebaseerd op een vast ritme. Nadat de kinderen aankomen, is er tijd om even wat te drinken en te eten. Dit is een moment voor de kinderen om hun verhaal van die dag kwijt te kunnen en om te schakelen. Daarna mogen de kinderen meedoen aan een georganiseerde activiteit of zelf iets kiezen. Tijd voor huiswerk met begeleiding is er natuurlijk ook.

In de vakanties is er een supergaaf vakantieprogramma

Van iedere vakantie maken wij van de buitenschoolse opvang een feest! Omdat we heel de dag de tijd hebben, wordt er voor iedere vakantie een speciaal activiteitenprogramma bedacht met één thema. Uw kind beleeft samen met mascotte teQ iedere vakantie een nieuw avontuur. Samen met de andere kinderen. Elke dag zijn er verschillende activiteiten. En natuurlijk gaan we ook op stap. De activiteiten worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De oudste kinderen mogen zelf kiezen aan welke activiteiten zij deelnemen.

KIDSclub, speciaal voor oudere kinderen

We snappen dat oudere kinderen meer vrijheid, zelfstandigheid en uitdaging willen. Daarom hebben wij speciaal voor de kinderen van 9 tot 13 de KIDSclub. In een eigen ruimte beleeft uw kind bij de KIDSclub leuke, afwisselende en uitdagende activiteiten en workshops samen met leeftijdsgenootjes. Ook begeleiden wij uw kind op weg naar zelfstandigheid zoals van en naar school toe gaan.  De KIDSclub Rokkeveen is gevestigd aan het Beitspad 2 (in de kleurenbuurt). De KIDSclub Fit & Fun is gevestigd aan de Scheglaan 11 ( bij FC Zoetermeer).

Van onderwijs naar de BSO

Wij zijn geopend aansluitend op de onderwijstijden en hele dagen in de vakanties. Bij sluiting van het onderwijs, bijvoorbeeld door studiedagen, biedt de BSO veelal ook opvang. Nadat de lessen zijn afgelopen, worden - in het IKC  - de kinderen opgewacht door de pedagogisch medewerkers. Of indien nodig (lopend) opgehaald.

De mening van uw kind telt

Zelfstandigheid bevorderen vinden wij belangrijk. Ook kinderparticipatie hoort bij zelfstandigheid. Daarom hebben kinderen bij ons inspraak. We laten hen meedenken en meepraten. Bijvoorbeeld over de inrichting van de ruimte, de aanschaf van spelmateriaal en het activiteitenaanbod. Dit betekent niet dat kinderen alles beslissen. Op de KIDSclub hebben wij een kinderraad. In de kinderraad leert uw kind zijn of haar mening te uiten en samen te overleggen.
Participatie houdt vooral in: samen zoeken naar oplossingen!

Als kinderen gebruikmaken van de bso, worden ze om 15.00 uur opgehaald door de medewerkers van de opvang, om daarna lopend naar de opvanglocatie aan de Plataanhout te gaan. Er zijn natuurlijk kinderen die zelfstandig naar het Plataanhout mogen gaan, hier bieden wij gelegenheid voor.

Door de nauwe samenwerking wordt de stap naar de basisschool voor uw kind kleiner. Overstappen binnen een veilige en herkenbare omgeving zorgt voor een vertrouwd gevoel.

Snel naar